Oficiali din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au precizat, prentru MEDIAFAX, că nu se pune problema calităţii procesuale a lui Laurenţiu Ciurel, acesta nefiind nici învinuit, nici inculpat în acest dosar.

În faţa sediul DNA, Ciurel a spus că el nu a fost influenţat în aşa fel încât contractul pentru care s-a făcut licitaţia să fie atribuit firmei deţinute de Gruia Stoica.

"Licitaţia a fost făcută în acelaşi caiet de sarcini. Nu l-am modificat de la bun început. Nu a fost niciun fel de influenţă", a spus directorul Complexului Energetic Oltenia.

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), acuzat că i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în 30 ianuarie. El a depus recurs la această măsură, care urmează să se judece marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În acelaşi dosar este cercetat, cu interdiciţie de părăsi ţara, avocatul Doru Boştină.

În dosar apare şi numele directorului general al CFR Marfă, Dragoş-Alexandru Drăghici. Acesta nu a putut fi însă audiat, în contextul în care a suferit un atac cerebral, a fost operat de urgenţă la Spitalul Elias, iar duminică seară a încetat din viaţă.