Philippe Donnet a venit anul trecut la conducerea Generali, dupa plecarea neasteptata a predecesorului sau, Mario Greco, la rivala Zurich Insurance. Zvonuri legate de o iminenta retragere a lui Minali au fost aparut pentru prima dată în weekend, lansate fiind de publicaţia italiană La Stampa.

Capitalizarea de piaţă a Generali se ridică la 21 de miliarde de euro, mai puţin de jumătate faţă de nivelul de la începutul crizei financiare din 2007-2008.

Recent, Generali a anunţat că va ieşi de pe pieţele mai puţin profitabile şi îşi va reduce costurile, în vederea majorării profitului şi a capitalului. Până în 2018, Generali vrea să realizeze economii de un miliard de euro, în urma ieşirii de pe pieţele mai puţin atractive. De asemenea, costurile operaţionale pe pieţele mature vor fi reduse cu 200 de milioane de euro în perioada 2016 - 2019.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România, scrie agerpres.