În replică, avocatul lui Christine Lagarde a declarat că va depune un recurs la Curtea de Casaţie. 'Este o surpriză totală. Mi se pare evident că trebuie formulat un recurs. Îl vom depune în zilele care urmează', a spus Yves Repiquet.

În august anul trecut, Christine Lagarde a fost inculpată în Franţa pentru "neglijenţă", într-un controversat caz de arbitraj în favoarea lui Bernard Tapie, care a primit 403 milioane de euro cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul pe care l-ar fi suferit în urma vânzării participatiei detinute la compani Adidas catre banca franceza Credit Lyonnais.

Parchetul francez a recomandat neînceperea urmăririi penale însă magistraţii CJR - singura instanţă abilitată să ancheteze membri ai Guvernului francez pentru fapte comise în timpul mandatului lor - nu au dau curs recomandărilor procurorului.

Consiliul de Administraţie al Fondului Monetar Internaţional 'continuă să aibă încredere în capacităţile directorului general de a-şi asuma în mod eficient funcţiile', a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice.

Trimiterea în judecată ar putea avea consecinţe serioase pentru viitorul lui Lagarde în fruntea Fondului Monetar Internaţional. Actualul ei mandat de cinci ani expiră în iulie anul viitor, iar la reuniunea anuală a Fondului care a avut loc în luna octombrie la Lima (Peru), Lagarde a declarat că este dispusă pentru un al doilea mandat.