Guo Gungchang a preluat Club Med in ianuarie anul curent, dupa doi ani de batalii bursiere, mentioneaza presa franceza. Oficial, nu exista nici un fel de informatii legate de circumstantele acestei "disparitii". Se pare ca omul de afaceri, numarul 17 in topul celor mai bogati chinei, cu o avere estimata la 5,4 miliarde de dolari, ar fi fost arstat pe aeroportul din Shanghai.

Surse din interiorul mediului de afaceri chinez, proprietarul Fosun s-ar afla, acum, dupa gratii. In schimb, nimeni nu stie motivul pentru care Guangchang a fost retinut, la fel cum nimeni nu stie cand va fi repus in libertate. Totusi, se crede ca intreprinzatorul ar fi victima unei reglari de conturi.

Intre timp, la bursa din Paris, societatea Club Med, preluata de Fosun pentru 939 milioane de euro, a traversat doua zile de cosmar, cu o depreciere masiva a titlurilor ei, care si-au regasit, intr-un final, o linie de plutire. O stabilizare relativa, avand in vedere ca omul de afaceri chinez este singurul actionar al Club Med, iar soarta lui este incerta.