"Sunt oameni care si-au facut un rost, detin conturi bancare, iar acum, dupa anexarea Crimeei, dar mai ales, dupa instituirea de sanctiuni impotriva Rusiei de catre SUA si UE se tem sa piarda bunurile agonisite", citeaza publicatia mentionata declaratia expertului rus Vladimir Patei.

Die Welt preia si o alta declaratie, a profesorului de literatura rusa Tatiana Konikova, potrivit careia "tot mai multi oameni, in special din interiorul minoritatilor, nu sunt de acord cu politica promovata de presedintele Vladimir Putin".

"Eu am punctul meu de vedere, dar, din pacate, incep sa mai simt un strain in propria tara", spune Konikova, care intentioneaza sa se stabileasca in Georgia.

Potrivit datelor oficiale citate de Business Insider, in ultimul an din Rusia au plecat 186.000 de persoane, fata de 123.000 in 2012, dar 37.000 si 34.000 in 2011 si, respectiv, 2010.

Expertii cred insa ca, in realitate, aceste cifre sunt mult mai mari. "De regula, acest gen de date sunt micsorate de autoritati", afirma directorului Insitutului rus pentru sociologie, MIhail Gorskov.