"Companiile CFR Infrastructură şi CFR Călători au încheiat, zilele trecute, câte un acord cu Ministerul Muncii, referitor la menţinerea, timp de trei-patru luni, a prevederilor din contractele colective de muncă. De asemenea, prin noile acorduri, s-a stabilit şi o creştere a salariilor cu 2,4% pentru lunile următoare. La CFR Marfă nu s-a putut încheia încă un astfel de acord, deoarece - în cazul acestei companii - Fondul Monetar Internaţional (FMI) a menţionat că ar fi necesară disponibilizarea a 2.500 de persoane", a declarat Dan Şova.

Potrivit acestuia, numărul de persoane care ar urma să fie disponibilizate de la CFR Marfă ar putea fi mai mic.

"Compania CFR Marfă a câştigat la licitaţie trei contracte noi, ceea ce a dus la creşterea veniturilor cu 12%. Ca urmare, sindicatele susţin că nu ar mai fi nevoie de disponibilizarea a 2.500 de persoane. Vom face o analiză pentru a vedea care este exact numărul de persoane care ar trebui să fie disponibilizate. Noi sperăm ca acest număr să fie cât mai mic. CFR Marfă participă la mai multe licitaţii, pe care - dacă le va câştiga - va rezulta un număr mai mic de disponibilizări. În orice caz, toate persoanele disponibilizate vor primi între 18-24 salarii compensatorii, în funcţie de vechime", a mai spus Dan Şova.

Ministrul Transporturilor a precizat că banii nu vor fi viraţi toţi odată, ci lunar, iar sumele necesare sunt prevăzute în bugetul Ministerului Muncii.