In zona a fost, de asemenea, dislocat un radar plutitor de diapazon X, chemat sa urmareasca lansarile de rachete, au declarat pentru agentia nipona Kiodo surse din cadrul Pentagonului. In acelasi timp, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, a precizat intr-o scurta declaratie de presa ca SUA nu au constatat schimbari in actiunile fortelor nord-coreene, in pofida retoricii ofensive a Phenianului.

„In pofida afirmatiilor ostile care se fac auzite din directia Phenianului, nu am observat modificari din punctul de vedere al pozitiilor ocupate de fortele armate ale Coreei de Nord, precum o mobilizaare masiva si dislocare de trupe”, a detaliat oficialul american, in contextul in care, in ajun, Coreea de Sud a promis ca va elabora un plan de intimidare a vecinului sau nordic. Potrivit informatiilor de la Seul, se intentioneaza, printre altele, punerea in functiune a celui mai nou sistem de aparare aeriana, numit Kill chain, mai decat decat s-a planificat initial, adica pana in 2015.

Pe acest fundal, liderul nord-corean, Kim Jong Un, a iesit cu o noua declaratie, potrivit careia arsenalul nuclear de care dispune Phenianul constituie „un mijloc de nadejde pentru apararea suveranitatii tarii”.