Uneori, povestile de dragoste au un final nefericit. Si costa foarte mult. Silvio Berlusconi va plati lunar fostei sale sotii 3 milioane de euro. Sportivi, artisti, oameni de afaceri: o trecere in revista a celor mai oneroase despartiri.


Trei milioane de euro pe luna, adica 100.000 de euro pe zi. Este pensia pe care Silvio Berlusconi o va plati fostei sale sotii, Veronica Lario, alaturi de care a trait 30 de ani. Mama celor trei copii ai fostului premier italian a cerut divortul in mai 2009, dupa ce presa a dezvaluit participarea fostului ei sot la aniversarea tinerei Noemi Letizia. „Nu pot ramane langa un om care frecventeaza minore”, a explicat Veronica Lario. Ea a acceptat ca divortul sa nu fie pronuntat pentru „comportament constient si voluntar impotriva datoriilor conjugale”, pentru a nu-i crea si mai multe probleme lui Berlusconi.

Dintre toate divorturile din lume, cel mai costisitor ramane, deocamdata, cel al lui Summer Redstone, patronul gigantilor americani Viacom si CBS Corporation. Acuzandu-si fostul partener de viata de infidelitate, Phyllis Gloria Raphael a cerut despartirea oficiala dupa 55 de ani de casnicie. Pentru omul de afaceri in varsta de 76 de ani, factura divortului s-a ridicat la 1,5 miliarde de euro.

Rupert Murdoch, magnatul presei australiene, a trebuit sa verse in 1999 peste 1 miliard de euro fostei sale sotii, Anna. Plata s-a efectuat cu precadere in actiuni, dar Anna Murdoch Mann a primit, totodata, 70 de milioane de euro in numerar. La scurt timp dupa divort, Murdoch s-a recasatorit cu Wendi Deng, pe atunci in varsta de 30 de ani.

Miliardarul Bernie Ecclestone, patronul Formula One Management, s-a vazut constrans sa verse 900 de milioane de euro fostei sale sotii, Slavica. Aceasta ruptura promitea, initial, sa devina cea mai scumpa din lume, suma ceruta ridicandu-se, la inceput, la 3 miliarde de euro. In seria divorturilor scumpe poate fi inscris, de asemenea, cel al omului saudit de afaceri, Adnan Khashoggi (651 milioane de euro) sau cel al businessmanului Craig McCaw, fondatorul mastodontului american al telecomunicatiilor AT&T. El a platit 365 de milioane de euro dupa sfarsitul relatiei cu Wendy.

Printre celebritati, divortul lui Mel Gibson este cel mai scump din istoria Hollywoodului. La sfarsitul lunii decembrie 2011, dupa patru ani de batalie judiciara, fosta sotie a actorului, Robyn Denise Moore a abtinut jumatate din averea vedetei, adica 425 de milioane de dolari. IN plus, ea beneficiaza de 50% din profitul pe care fostul ei sot l-a realizat din filmele turnate de Mel Gibson de-a lungul casniciei lor.

In domeniul sportului, campion al celor mai scumpe divorturi ramane baschetbalistul american Michael Jordan: 168 milioane de dolari varsate fostei sotii, Juanita Vanoy, dupa 17 de casnicie.

100 de milioane de dolari in schimbul tacerii privind viata lor comuna, custodia celor doi copii si proprietatile din Florida si Stockholm... Este pretul divortului platit de campionul de golf Tiger Woods fostei sale sotii, suedeza Elin Nordegren. Cuplul s-a destramat in 2009, dupa cinci ani de convietuire, ca urmare a dezvaluirilor privind relatia extraconjugala a sportivului.

Singura femeie care a varsat bani fostului sot este cantareata Madonna. In 2008, ea a semnat un cec consistent de 90 de milioane de dolari, dupa opt ani de la intalnirea cu Guy Ritchie. Regizorul englez a pastrat, de asemenea, mai multe active dobandite de cei doi de-a lungul casatoriei lor, inclusiv luxoasa resedinta de tara de la Wiltshire, in vestul Marii Britanii. Terenul pe care este construit magnificul imobil este estimat la 53 milioane de euro.