"Vreau să-i aduc la cunoştinţă domnului Leancă: eu nu sunt nici fan al neutralităţii Republicii Moldova, nici al Moldovei, în general. Eu am patria mea şi o iubesc. Respect poporul moldovenesc, dar am unele intrebaari pentru autorităţile de la Chişinău. In privinta domnului Leancă, in calitate de politician tânăr şi începător, ar trebui să dea dovada de mai mult respect pentru Rusia şi pentru reprezentanţii oficiali ai Federaţiei Ruse. Cel puţin, din motive pragmatice", a scris Rogozin, citat de Jurnal de Chişinău, în pagina online.

Întrebat despre afirmaţiile vicepremierului rus, care a declarat că, odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova "îşi schimbă fundamental statutul de neutralitate, Leancă a apreciat că nu există nici o legătură. "Faptul că vom deveni membri ai UE, deşi mai e mult până la acel moment, nu înseamnă că trebuie să ne schimbăm statutul de neutralitate. Nu are nimic în comun", a subliniat el.

Rogozin urmeaza sa efectueze joi o vizita la Chişinău, unde se va intalni cu ministrul economiei, Andrian Candu, pe fondul  embargoului impus de Rusia asupra importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova.