Din cauza acestui context, tot mai mulţi investitori se îndreaptă spre, sau cochetează, cu piaţa de capital în căutarea unor metode mai eficiente de a plasa economiile, scrie agerpres.

Un investitor are la dispoziţie o gamă largă de instrumente financiare, inclusiv instrumente cu un grad scăzut de risc, pretabile investiţiilor pe termen mai lung, precum fondurile listate (ETF-uri) sau acţiuni de la companii globale consacrate (aşa zisele 'blue chip stocks'), cu evoluţii stabile şi care în acelaşi timp plătesc dividende care în timp sporesc capitalul iniţial investit.

Pasul următor pentru un investitor începător îl reprezintă găsirea unei instituţii financiare de încredere, unde poate să îşi plaseze depozitele având siguranţa fondurilor sale, precum şi să aleagă instrumentele potrivite, conform raportului risc-recompensă asumat. În acelaşi timp o platformă de tranzacţionare stabilă, simplu de utilizat, şi cu acces direct pe piaţă,  poate face diferenţa între o tranzacţie efectuată cu succes, la timp, şi o tranzacţie eşuată şi o oportunitate pierdută, potrivit Saxo Bank.

Platformele Saxo Bank - atât platforma profesională SaxoTrader2, cât şi platforma nouă SaxoTraderGO, oferă acces facil şi rapid clienţilor către întreagă gamă de instrumente oferite spre tranzacţionare - peste 40 000, de pe toate bursele majore globale.

Deloc de neglijat este educaţia financiară. Foarte mulţi investitori aleg între cele două forme clasice de educaţie: autodidact sau academic. Oricare ar fi forma, fără educaţie şi informare continuă riscurile pe care un investitor şi le asumă cresc proporţional. Saxo Bank oferă în mod gratuit, prin platforma TradingFloor, sfaturi şi îndrumări investitorilor, odată cu foarte multe analize şi comentarii de cea mai bună calitate despre evoluţiile financiare, realizate de echipa noastră editorială de top.

De asemenea, tot în sprijinul investitorilor care doresc să îşi diversifice portofoliile şi sunt la începutul acestui proces, Saxo Bank a dezvoltat conceptul de 'social trading', astfel încât investitorii începători îşi pot exersa intuiţia şi priceperea copiind modelul traderilor mai experimentaţi prin simpla comandă 'follow'.