CIA a precizat ca toate cele 82 de materiale, care insumeaza aproximativ 2.000 de pagini, au ajuns, intr-un moment sau altul, pe mesele inaltilor demnitari americani, inclusiv a presedintilor SUA.

Printre documentele scoase la lumina se numara traduceri din revista ministerului sovietic al apararii, "Voennaia mysli" (Ganduri militare) si analize ale expertilor serviciilor americane, alaturi de rapoartele agentilor speciali.

In acelasi timp, CIA a explicat ca documentele in cauza reprezinta doar o parte a dosarului, o parte considerabila a informatiilor folosite in evaluari fiind obtinuta de servicii de la emigranti si refugiati din URSS, a caror identitate este protejata.

Un exemplu in acest sens poate fi raportul CIA din 1958 care, citand un ofiter al marinei militare sovietice, anunta ca URSS construieste "alt submarin nuclear". CIA subliaza ca documentele desecretizate "au jucat un rol important in eforturile intreprinse de SUA pentru mentinerea pacii in lume in timpul razboiului rece".