Declaratia a fost facuta la conferinta de presa comunca cu premierul Marii Britanii, Theresa May, primul demnitar european care-l viziteaza pe noul presedinte american, si in contextul in care presa de peste Ocean, mai precis publicatia Politico, anuntase vineri ca Trump pregateste un decret de anularea a embargoului impus Moscovei dupa anexarea Crimeei si pentru rolul ei in criza din Ucraina.

Amintind ca sambata seara va sta de vorba cu Vladimir Putin, Trump s-a pronuntat pentru mentinerea sanctiunilor, exprimandu-si, totodata, speranta ca relatiile cu Rusia se vor ameliora si ca, impreuna vor lupta impotriva terorismului. "Sper ca vom avea niste relatii fantastice. Este posibil. Dar poate nu va fi posibil. Vom vedea ce se va intampla", a adaugat succesorul lui Barack Obama.

"Daca vom avea relatii excelene cu Rusia, va fi bine, nu va fi rau. Mi s-a intamplat de multe ori sa cred ca ma voi intelege cu o anumita persoana, pentru ca in final sa-mi dau seama ca, de fapt, nu-mi place deloc. Eu nu-l cunosc pe acest domn", a subliniat Trump raspunzand unui jurnalist.

Acelasi cuvant "fantastic" a fost folosit de Trump si pentru a descrie relatiile cu Marea Britanie. "Nu sunt intr-atat de tupeist pe cat s-ar crede. Sunt un om binevoitor si cred ca si dumneavoastra, Theresea, sunteti la fel. Cred ca vom avea relatii fantastice", a spus Trump in fata jurnalistilor de la Casa Alba. 

Ceva mai retinuta in aprecieri, May a catalogat relatiile celor doua tari drept "bune", aratand ca ea si Trump au multe in comun, pentru ca sunt ghidati de interesele popoarelor lor. In context, premierul Marii Britanii, care i-a transmis gazdei sale invitatia reginei Elisabeta a II-a de a vizita Regatul Unit in cursul acestui an, a subliniat ca "presedintele american este "100% in favoarea NATO".