"Mi-a spus ca nu s-a amestecat delocin alegerile noastre", a epxlicat presedintele american dupa scurta intalnire cu Putin, la Danang, in Vietnam, gazda unui summit regional. Acuzatiile privind ingerinta noaastra sunt "absurde", a insistat locatarul de la Kremlin, vorbind, de aceeasta data, la o conferinta de presa.

O negare totala, care vine in contradictie totala cu recentele declaratii ale sefilor serviciilor americane, potrivit carora Moscova a incercat in mod efectiv sa influenteze campania prezidentiala din SUA in favoarea lui Trump. Evocand, la bordul avionului Air Force One, scurta intrevedere cu Putin, Trump le-a spus ziarilor ca a avut un "feeling" bun cu presedintele rus, cu care a vorbit "de doua sau trei ori".

Presedintele american il crede pe omologul rus? "De fiecare data cand ma vede, imi spune ca nu a facut nimic si cred cu adevarat ca stie ce spune", a raspuns seful administratiei americane. "Cred ca s-a simtit insultat" de aceste acuzatii, a adaugat Trump. "Si nu este un lucru bun pentru tara noastra", a continuat el, subliniind ca relatii bune cu Moscova ar permite Washingtonului sa avanseze in dosare cruciale precum Coreea de Nord.

"Auziti, cand presedintele Putin sustine cu vehementa ca nu are nici o legatura cu alegerile noastra, nu va lansati intr-o dezbatere. Vorbiti despre Siria si despre Ucraina", a continuat el. Scurtele intrevederi dintre cei doi lideri au facut obiectul unor intense specualatii de-a lungul celor doua zile ale forumului Asia-Pacific.