"Masa (directorul executiv al Softbank Group) este de acord să investească 50 de miliarde de dolari în Statele Unite în întreprinderi şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă", a scris pe Twitter preşedintele ales care ulterior a fost văzut în compania miliardarului nipon în holul de la intrarea în Trump Tower.

"Masa mi-a spus că nu ar fi făcut niciodată asta dacă nu aş fi câştigat alegerile", a adaugat Trump. Intrebat de ziaristi, Masayoshi Son a precizat că locurile de muncă vor fi create prin investiţii în noi companii.

"Am venit să sărbătorim reuşita sa", a declarat omul de afaceri japonez. "I-am spus 'este minunat, Statele Unite îşi vor regăsi măreţia'", a adăugat Masayoshi Son, parafrazând sloganul de campanie al preşedintelui ales.

Pentru a confirma spusele, el le-a arătat jurnaliştilor o coală de hârtie cu logoul grupului său şi al grupului tehnologic taiwanez Foxconn pe care se putea citi "se angajează să investească 50 de miliarde de dolari + 7 miliarde în Statele Unite, să creeze 50.000 + 50.000 de noi locuri de muncă în Statele Unite în următorii 4 ani", scrie agerpres.