Donald Trump a fost ales dintr-o listă de personalităţi sau grupuri de indivizi care s-au remarcat în ştiri pe tot parcursul anului. Conform traditiei de peste un deceniu, anunţul a fost făcut de redactorul-şef al revistei Time, dna Nancy Gibbs, în programul matinal de la NBC.

Potrivit lui Gibbs, Trump s-a evidentiat pentru că "a depăşit foarte multe aşteptări, a rupt foarte multe reguli" şi a învins două partide politice, atât în alegerile interne republicane, cât şi prin victoria sa împotriva democratei Hillary Clinton.

"Niciodată nu am mai văzut o persoană care să fie atât de proeminentă in lumea politica din SUA într-un mod atât de puţin convenţional", a explicat Gibbs. Fotografia lui Trump apare pe coperta revistei care va fi pusă în vânzare vinerea viitoare, cu titlul "Preşedinte al Statelor Divizate ale Americii".

În intervenţia sa în direct în emisiune, Trump a negat că el este responsabil pentru divizarea americanilor. "Eu nu am făcut nimic pentru a-i diviza pe americani, erau deja divizaţi", a declarat el şi a promis să depăşească aceste diferenţe atunci când va veni la Casa Albă la 20 ianuarie.

Trump a fost ales dintre 11 finalişti. Pe locul al doilea a fost Hillary Clinton, pentru că a câştigat votul popular în alegerile din 8 noiembrie si pentru ca a depăşit "multe obstacole" în timpul vieţii sale politice. Pe locul al treilea figurează piraţii cibernetici pentru încercările lor de a "discredita alegerile din SUA".

Anul trecut, 'Personalitatea Anului' desemnată de revista Time a fost cancelarul german, Angela Merkel, aminteste agerpres.