"Sunt în întregime cu voi (...) Vă iubesc, vă respect", a declarat Trump la sediul CIA din Virginia. "Nimeni nu este la fel de ataşat de comunitatea de informaţii şi de CIA ca Donald Trump", a adăugat el. "Suntem pe aceeaşi lungime de undă, vom face lucruri fantastice", a spus Trump, indemnand la distrugerea grupării teroriste Stat Islamic (SI).

"Noi nu am utilizat inca toate capacităţile reale de care dispunem. Trebuie să scăpăm de SI, nu avem alta optiune", a presedintele SUA. Merita mentionat ca Mike Pompeo, ales de Trump pentru a prelua conducerea CIA, nu a fost confirmat încă de Congres.

In urma cu cateva zile, directorul în exerciţiu al agenţiei, John Brennan, il sfătuia pe viitorul preşedinte să "se disciplineze", în numele securităţii SUA. "Trump trebuie să înţeleagă că mizele depăşesc persoana sa, este vorba de SUA şi securitatea naţională", sublinia, atunci, Brennan. In ajunul preluarii mandatului,  Trump a reacţionat vehement la publicarea în presă a unor documente cu autenticitate incertă ce afirmau că serviciile ruse de spionaj ar dispune de informaţii compromiţătoare la adresa lui.

Printre altele, el a catalogat drept "scandalos" faptul ca "agenţiile de informaţii ar fi permis difuzarea unei informaţii care s-a dovedit eronată". "Este genul de lucruri pe care le făcea Germania nazistă", a scris pe Twitter preşedintele ales. Brennan s-a arătat "revoltat" de această comparaţie, scrie agerpres.

Pe de alta parte, Trump a criticat presa, acuzată de a fi minţit în ce priveşte estimarea numărului de persoane care au asistat la depunerea jurământului. "Cinstit, se pare ca a fost un milion şi jumătate de persoane, până la Washington Monument", a afirmat Trump la sediul CIA. "Ma uit la acest post de televiziune şi ei arata peluze goale şi vorbesc de 250.000 de persoane", a adaugat el.  "Este o ruşine", a concluzionat Trump.

Evocând "războiul" său în curs cu mass-media, al 45-lea preşedinte al SUA a apreciat că jurnaliştii se numara printre cele mai "necinstite fiinte umane de pe pământ". De regula, poliţia americană nu furnizează cifre în timpul manifestaţiilor, dar imaginile aeriene difuzate vineri de televiziunile americane arătau o mulţime care nu ajungea până la Washington Monument şi era clar inferioară cifrei de un milion şi jumătate.