Congresul american nu a mai fost vreodată atât de nepopular în Statele Unite, fiind mai puţin preferat varzei de Bruxelles, ambuteiajelor sau Franţei, potrivit unui sondaj apărut marţi.


Autorii chestionarului, efectuat de institutul Public Policy Polling, au dat dovadă de o imaginaţie bogată în punerea întrebărilor. In perioada 3-6 ianuarie, aproximativ 830 de americani au fost rugati sa raspunda dacă preferă al 112-lea Congres gândacilor de bucătărie, ambuteiajelor, lui Donald Trump, Franţei, lui Fidel Castro, păduchilor, Coreei de Nord sau vânzătorilor de maşini second-hand.

Răspunsurile sunt uimitoare. Numai 9% dintre persoanele intervievate au avut o opinie favorabilă despre al 112-lea Congres (care va fi înlocuit în curând de al 113-lea) şi 85% au avut o opinie nefavorabilă.

În plus, americanii preferă Congresului de departe varza de Bruxelles (23% faţă de 69%), Franţa (37% faţă de 46%), pe Donald Trump (42% faţă de 44%), gândacii de bucătărie (43% faţă de 45%), vânzătorii de maşini second-hand (32% faţă de 57%), pe Ginghis Han (37% faţă de 41%) sau chiar păduchii (19% faţă de 67%).

Şi Fidel Castro (54% faţă de 32%), comunismul (57% faţă de 23%) sau Coreea de Nord (61% faţă de 26%) sunt preferaţi Congresului.

"Ştim cu toţii că Congresul este nepopular", a declarat preşedintele institutului Public Policy Polling, Dean Debman. "Dar faptul că alegătorii îl preferă mai puţin gândacilor de bucătărie, păduchilor sau lui Ginghis Han arată până la ce punct a scăzut în aprecierea americanilor în ultimele săptămâni", a adăugat el într-un comunicat.