'Este momentul ca SUA să închidă rănile diviziunii', a spus Trump in prima intervenţie după anunţarea victoriei. Înconjurat de familie pe scena amenajată într-un hotel din centrul New York-ului, noul preşedinte a vorbit frumos despre rivala sa, democrata Hillary Clinton, căreia i-a mulţumit că şi-a recunoscut înfrângerea şi a felicitat-o pentru activitatea intensă din campania electorală şi pentru întreaga ei carieră. 'Hillary a muncit mult şi din greu (...) şi îi datorăm o mare gratitudine pentru serviciile pe care le-a adus ţării noastre (...) O spun foarte serios', a subliniat Trump.

El a evitat acum orice atac la adresa adversarilor politici şi nici nu a făcut referiri la propunerile sale care au stârnit controverse, cum au fost cele despre imigraţie şi ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul. A promis în schimb, pe un ton foarte prezidenţial, relaţii bune cu alte state şi că va fi preşedintele tuturor americanilor, relateaza agerpres.

'Le cer idei şi ajutor pentru a lucra împreună şi să ne unificăm ţara (...), să trecem urgent la reconstruirea naţiunii si la renasterea visulului american', a lansat Trump, amintind de promisiunea că va reface infrastructura SUA şi va crea locuri de muncă, precum şi de sloganul său de campanie, 'Să facem America Mare din nou' (Make America Great Again).

Încercând să explice victoria sa, Trump a estimat că nu a ajuns la Casa Albă doar datorită unei campanii, ci datorită 'unei mari mişcări' impulsionata de milioane de oameni 'care îşi iubesc ţara şi doresc un viitor mai bun pentru ei şi familiile lor'. 'Este o mişcare formată din americani de toate rasele, religiile, originile şi credinţele, care doresc şi speră că guvernul nostru va servi oamenii', a conchis viitorul preşedinte al SUA.