Fie ca faci salata de rosii, rosii umplute sau supa de rosii, acestea sunt o adevarata minune pentru sanatate: te protejeaza de cancer si de accidentele vasculare cerebrale, iti dau energie si te ajuta sa iti mentii silueta.

Uite 5 motive ca sa mananci zilnic rosii.

1. Rosiile te protejeaza de cancer

Licopenul continut de rosii este un pigment de culoare rosie-portocalie, care apartine familiei carotenoidelor, fiind un antioxidant puternic. Potrivit unui studiu realizat intre anii 1986 si 1998, barbatii care au mancat sos de rosii cel putin de doua ori pe saptamana au avut un risc de cancer la prostata diminuat cu 36%. Alte studii mai recente au subliniat rolul licopenului in lupta cu cancerul.

Un studiu din 2013 al Universitatii Illinois a aratat ca soarecii hraniti cu rosii si soia prezentau un risc de cancer de prostata de 45%, cei hraniti cu rosii, de 61%, iar cei care nu au consumat niciunul dintre aceste alimente aveau un risc de cancer de prostata de 100%.

2. Rosiile reduc riscul de accident vascular cerebral

Tot licopenul din rosii este cel care te protejeaza de accidentul vascular cerebral. Licopenul limiteaza oxidarea lipidelor. Aceasta oxidare favorizeaza formarea placilor de aterom, depozitele de grasime depuse pe artere, care predispun la accidentele vasculare cerebrale.

Articol integral la: http://www.curademiere.ro/5-motive-ca-sa-mananci-zilnic-rosii/