Obiceuri la fel de daunatoare despre care poate nu stiai ca ti-ar putea afecta sanatatea dentara sunt bautul cafelei de dimineata sau consumul de sucuri reci. Iata 10 obiceiuri care iti strica dintii.

1. Cafeaua de dimineata si paharul de vin seara

Daca obisnuiesti sa bei cafea dimineata, vin la pranz sau ceai seara, afla ca aceste bauturi iti afecteaza albeata dintilor, din cauza continutului de tanini. Aceste molecule vegetale, prezente in anumite plante si folosite pentru capacitatea lor naturala de a precipita proteinele, se depun pe smaltul dintilor si il ingalbenesc.

Bauturile mentionate contin substante cromogene, susceptibile sa se transforme in materie coloranta. Ai observat probabil ca daca nu speli canile imediat dupa ce bei cafea, acestea se pateaza in timp. Daca nu ai posibilitatea sa te speli pe dinti, bea apa dupa cafea, ceai sau vin.

2. Nu te folosi de dinti ca si cum ar fi instrumente

Sunt multe gesturi care provoaca fisuri sau chiar fracturi ale dintilor. Chiar daca ti se pare un gest nevinovat sa deschizi o punga cu dintii, repetarea acestui gest poate avea consecinte dezastruoase pentru dantura ta.

Citeste articol integral: http://www.curademiere.ro/10-obiceiuri-care-iti-strica-dintii/