O baterie antirachetă 'Iron Dome' a interceptat duminică două rachete lansate dinspre Fâşia Gaza împotriva Tel Avivului, a anunţat poliţia israeliană.

Cu puţin timp mai înainte, sirenele de alertă aeriană au răsunat pentru a patra zi consecutiv la Tel Aviv, provocând panică. În acelaşi timp, în Gaza, braţul armat al grupării Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, a anunţat că a tras în direcţia Tel Avivului o rachetă de tipul Fajr 5. Înainte, o rachetă palestiniană a distrus o clădire de patru etaje la Ashkelon (apropiat de Gaza), rănind cel puţin două persoane, după cum a relatat Reuters. 

Trei copii palestinieni, cu vârste cuprinse între un an şi trei ani, au fost ucişi în raiduri israeliene în Fâşia Gaza duminică dimineaţa, potrivit unor surse medicale palestiniene, citate de AFP.  ''Un copil de 18 luni şi doi fraţi ai săi, în vârstă de 4 şi 5 ani, au fost răniţi grav într-un raid israelian în centrul Fâşiei Gaza, a declarat Adham Abou Salmiya, purtător de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă ale Hamas. 

Mai înainte, doi copii, unul de un an iar celălalt de trei ani, au fost ucişi în raiduri israeliene la Beit Hanoun şi Beit Lahiya, în nordul enclavei palestiniene, au precizat sursele medicale, citate de Agerpres.