"În cazul Năstase, ISC-ul trebuie să aplice legea cu rigurozitate. Îi atenţionez să înceteze cu bâlbâielile şi să nu se joace cu decizia. Trebuie să pună în aplicare cu foarte mare atenţie sentinţa oricărei instanţe", a declarat Dragnea. El a transmis ISC că are obligaţia să răspundă la solicitări. 

"Am înţeles că mai devreme, la un post de televiziune, un domn a afirmat că a trimis la ISC o solicitare să primească nişte răspunsuri pe acest caz şi se spune că ISC-ul ar fi răspuns să-l direcţioneze către mine. Eu transmit ISC-ului să înţeleagă că este în obligaţia acelei instituţii să răspundă la orice solicitări, pentru că dacă ajung să răspund eu înseamnă că acolo nu mai este conducere. Deocamdată este conducere şi dacă vor să mai rămână în continuare ca şi conducere trebuie să aplice legea şi să nu se mai joace cu aceste subiecte sensibile", a afirmat Dragnea.


Potrivit acestuia, controlul dispus la ISC nu are legătură cu "subiectul zilei" şi anume cazul Adrian Năstase. "De acum peste două săptămâni acolo am dispus să înceapă un control de către Corpul de control al ministrului, urmează ca în perioada imediat următoare să avem rezultatele controlului, pe care o să le facem publice însoţite de măsurile pe care preconizez să le iau pentru acea instituţie, un raport pe care o să-l prezint şi premierului în momentul în care va fi gata. Controlul dispus acum două săptămâni şi ceva acolo nu are legătură cu subiectul zilei şi anume cazul Adrian Năstase, dar din păcate nici nu am semnale foarte bune din ceea ce se întâmplă în această acţiune de control. Urmează controale şi la Compania Naţională de Investiţii şi la ANL", a spus vicepremierul.

El a menţionat că schimbarea conducerii ISC s-ar putea să fie o măsură mult "prea blândă, simplă şi insuficientă". "La ISC e foarte posibil să luăm nişte măsuri foarte serioase şi foarte drastice, care să aibă în vedere inclusiv restructurarea fundamentală a acestei instituţii şi schimbarea statutului ei juridic", a adăugat Dragnea, citat de Agerpres in pagina electronica.