'Dacă ne uităm la judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa sunt judeţele care au fost şi sunt în continuare cele mai afectate de Bucureşti. Bucureştiul este un aspirator puternic către care se duc oameni de înaltă calificare din judeţele noastre, către care se duc foarte multe investiţii, deci practic ceea ce avem noi ca resurse în judeţe, ca oameni foarte bine pregătiţi se duc către Bucureşti. Judeţele noastre se depopulează, şansa de dezvoltare se diminuează. Sunt doar două judeţe care au rezistat acestui aspirator puternic, Prahova şi Argeş. (...) Şi atunci trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva, atât pentru regiune, cât şi pentru Bucureşti, nu ar fi bine ca Bucureştiul să facă parte integrantă din Regiunea Muntenia, în forma actuală sau în altă formă pentru că şi pentru Bucureşti ar fi important să aibă unde să se extindă', a spus Dragnea.

De asemenea, senatorul PSD Gabriela Firea a arătat, în cadrul unei intervenţii, faptul că Bucureşti-Ilfov este o zonă care trebuie inclusă în Regiunea Sud Muntenia.

'Cred că şi pentru bucureşteni e bine să nu mai rămână izolaţi. Au nevoie să se dezvolte. (...) Cred că sunt toate şansele ca acest lucru să se întâmple', a răspuns Dragnea.

În ceea ce priveşte reşedinţa acestei regiuni, el a spus că, în urma unui studiu sociologic, Ploieştiul a obţinut primul loc în preferinţele românilor cu un procentaj de 28,1%.

Totodată, vicepremierul a precizat, răspunzând unei întrebări a senatorului Gabriela Firea, că în conturarea proiectului de regionalizare vor conta criteriile funcţionale, nu influenţele politice.

'Vor conta criteriile funcţionale care să ne dea garanţia că acest proiect va ajuta cetăţenii. Proiectul pe care (...) îl vom pune pe masă va avea la bază doar criteriile funcţionale, nicio influenţă politică. Faza următoare va fi faza deciziei politice', a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea participă, joi, la Ploieşti, la o dezbatere publică privind procesul de regionalizare-descentralizare, la care sunt prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, judeţene, parlamentari din Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, reprezentanţi ai societăţii civile, ai comunităţii oamenilor de afaceri, ai mediului universitar, ai sindicatelor, precum şi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.