De asemenea, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate după deflagraţii, care au produs o enormă sferă de foc, precum şi incendii pe care pompierii se chinuie încă să le stingă.

"La 09:00 (01:00 GMT), la 16 august, numărul total al morţilor se ridica la 112", a declarat Gong Jiansheng, director-adjunct al serviciului de propagandă din oraşul Tianjin, în timpul unei conferinţe de presă. "Am identificat deja 24 de trupuri, mai sunt de identificat 88", a mai spus acesta.

Autorităţile chineze au evacuat, sâmbătă, patru cartiere situate pe o rază de trei kilometri din jurul zonei de explozii, existând temeri privind o posibilă contaminare cu substanţe toxice.

Cu toate acestea, autorităţile chineze au susţinut că produsele care s-au scurs în mediul înconjurător nu au atins pragurile periculoase. Totodată, autorităţile ezită în a identifica precis substanţele chimice care erau depozitate în sit, ceea ce suscită scepticismul şi îngrijorarea printre cei 15 milioane de locuitori din Tianjin.

Tianjin, situat la 140 de kilometri sud-est de Beijing, este unul dintre cele mai mari oraşe din China, cu aproape 15 milioane de locuitori, potrivit cifrelor din 2013. Oraş manufacturier şi unul dintre principalele porturi din China, Tianjin este, de asemenea, unul dintre cele patru oraşe ale ţării care au obţinut statutul de provincie, alături de Beijing, Shanghai şi Chongqing, noteaza agerpres.