UPDATE Masacrul produs vineri dimineaţă într-o şcoală din Connecticut (nord-estul SUA) s-a soldat cu "mai mulţi morţi, dintre elevi şi profesori", a afirmat purtătorul de cuvânt al poliţiei Paul Vance în cursul unei conferinţe de presă, fără să prezinte un bilanţ exact, transmite AFP, citata de pagina electronica Agerpres.

"Au fost mai mulţi morţi la locul incidentului, dintre elevi şi profesori", a declarat el, precizând că un bilanţ mai complet va fi comunicat ulterior.

"Atacatorul a murit în şcoală", a mai spus el, fără să elucideze condiţiile morţii acestuia, subliniind că poliţia se ocupă de profilul acestui bărbat.

Autorul atacului a fost identificat drept Ryan Lanza, un bărbat în vârstă de 24 de ani, care a murit în incident.


Potrivit unor prime informatii – destul de confuze, deocamdata – cel putin 18 copii si mai multi adulti au fost ucisi de un barbat care a patruns intr-o scoala primara din Connecticut.



Situatia ramane destul de neclara. Un barbat a deschis focul intr-o scoala din Newton, statul Connecticut. Cotidianul local Hartford Couran scrie ca infractorul a fost, la randul sau, ucis in schimbul de focuri din scoala elementara Sandy Hook, care primeste copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani.

Politia nu detine inca un bilant oficial, dar presa americana evoca un numar insemnat de victime. Astfel, agentia Associated Press si canalul de televiziune CBS vorbesc despre 27 de morti, dintre care 18 copii. CNN a avansat cifra de 20 de morti, dintre care 18 copii. Daca bilantul este confirmat, incidentul este cel mai grav din anul acesta. In iulie, 12 persoane si-au gasit sfarsitul, alte 58 fiind ranite dupa ce un barbat inarmat a deschis focul intr-un cinematogra nu departe de Denver. Pe ecrane rula ultimul film din ciclul Batman.

CNN afirma, de asemenea, ca printre adultii ucisi s-ar afla psihologul scolii. Pentru moment nu se stie daca asasinul a actionat singur sau a avut un complice, asa cum explica Libor Jany, ziarist la New York Times, prezent al fata locului.