Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat  că circulaţia pe E 85 a fost închisă temporar, începând cu ora 19.00, urmând să fie redeschisă, cel mai probabil în jurul orei 21.00, după ce şoseaua va fi curăţată de zăpadă, relateaza Mediafax.

El a explicat că utilajele nu pot interveni cu eficienţă în condiţiile în care traficul este deschis, existând riscul ca circulaţia să se blocheze din cauza viscolului care formează suluri de zăpadă, în special în zona localităţii Cumpărătura.

Prefectul a mai declarat că circulaţia pe DN 17 între Suceava şi Păltinoasa rămâne în continuare închisă din cauza reducerii vizibilităţii ca urmare a vântului puternic care spulberă zăpada.

El a estimat că pe DN 17 traficul va fi reluat după miezul nopţii, când se aşteaptă ca vântul să scadă în intensitate.

Potrivit prefectului, alte cinci drumuri judeţene sunt închise, iar pe celelalte drumuri naţionale se circulă îngreunat din cauza zăpezii.

Astfel, traficul este închis pe DJ 209 J Arbore - Clit, DJ 178 Arbore - Burla, DJ 209 K Marginea - Volovăţ, DJ 209 A Horodniceni - Brădăţel şi DJ 291 A Siret - Muşeniţa - Frătăuţii Noi.

Totodată, pe DN2 Siret - Spătăreşti s-au impus restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 7,5 tone.

Conform Prefecturii Suceava, în judeţ s-a instituit cod portocaliu de vineri de la ora 18.00 şi până sâmbătă la ora 8.00, iar conform atenţionării va ninge, în timp ce vântul va avea intensificări cu viteze de 80-90 km/h şi la munte peste 100km/h, viscolind puternic zăpada.