Problemele pe care le are cu justiţia fostul şef al Fondului Monetar Internaţional nu se mai termină. 6 milioane USD. Atât este dispus DSK să îi plătească lui Nafissatou Diallo, pentru a evita un proces civil. 

Potrivit “Le Monde”, Nafissatou Diallo ar fi dispus să renunţe la un proces civil intentat lui Dominique Strauss-Kahn, dacă acesta îi plăteşte imensa sumă de 6 milioane USD sau 4.64 milioane euro. Informaţia publicată de cotidianul francez este considerată “o fantezie” şi un “fals” de către avocații ui Stauss-Kahn.

Totuşi, “Le Monde” insistă că acordul dintre cele două părţi ar putea avea loc săptămâna viitoare. Potrivit cotidianului, fostul șef al FMI le-ar fi mărturisit mai multor rude că elementele principale ale unui acord au fost stabilite la sfârșitul acestei veri.

Sistemul juridic american  prevede posibilitatea de a negocia un acord financiar între două părți, pentru a se evita un proces civil. 90% din cazurile de acest tip sunt rezolvate prin astfel de tranzacții, un lucru care permite de fapt evitarea unor procese lungi și costisitoare.