Dominique Strauss-Kahn isi continua operatiunea de revenire pe scena mediatica. Raspunzand intrebarilor ziaristului britanic Richard Quest, fostul ministru francez al economiei militeaza in favoarea unei reforme profunde a sistemului bancar. „Sistemul bancar european este bolnav, foarte bolnav ... El trebuie maturat inainte ca sectorul sa inceapa sa-si revina”, afirma DSK.

Elegant si asezat confortabil in fata interlocutorului sau, Dominique Strauss-Kahn nu a ezitat sa-i critice pe liderii europeni. „Daca doriti sa vorbesc despre o criza de leadership, o voi face, pentru ca ea exista. Unii dintre liderii Europei sunt la curent cu situatia si stiu ce trebuie sa faca. Dar modul in care este constituit sistemul european face ca nici o decizie sa nu poata fi adoptata cu usurinta”, a spus el.

„Multi lideri sunt incapabili sa ia o serie de decizii, inclusiv cea privind remuneratia traderilor, o mica parte a problemei. Daca nu o rezolvati pe cea a bancilor din Europa, nu veti avea crestere”, a prognozat DSK.