Precum o farfurie zburatoare care pluteste deasupra pamantului, stadionul va fi construit la 18 metri deasupra pamantului. Sub terenul de joc se vor afla vestiarele jucatorilor, o cafenea, o sala de conferinte, diferite alte incaperi cu diferite destinatii, precum si o parcare cu 5.000 de locuri.

Fatada exterioara este invelita intr-ul fel de plasa pe diagonala, o compozitie care va permite protejarea stadionului de nisip si soare, pastrand, tototdata, fluxul liber de aer pentru ventilatie. Racirea suplimentara va fi asigurata de etajele inferioare ale cladirii.

In jurul stadionului va fi amenajat un complex sportiv pentru antrenamente, o platforma pentru elicoptere, un centru medical pentru atleti si un centru pentru dezvoltarea sportului feminin.

Suprafata intregului ansamblu este de 120.000 de metri patrati, ceea ce va permite stadionului din Dubai sa devina cea mai mare arena din tara.

Printre altele va exista si un muzeu al istoriei sportive a Dubaiului.

Stadionul Mohammed bin Rashid va fi parte a proiectului Sports Innovation Lab, chemat sa transforme Dubaiului intr-unul dintre cele mai importante orase sportive ale lumii. Noua arena va putea fi utilizate si pentru alte sporturi.

Stadionul trebuie sa primeasca acreditarea FIFA.

Costul proiectului se ridica la aproximativ 309,3 milioane de dolari. Va fi primul stadion din lume unde absolut toate incaperile vor fi dotate cu aer conditionat.