"Partidul Conservator nu va face campanie la nivel naţional astăzi. Vom reexamina această decizie mâine, când vor exista mai multe detalii despre atac", a declarat un purtător de cuvânt al formatiunii politice, după decizia luata in acest sens a premierului Theresa May.

În acelaşi timp, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat că alegerile parlamentare din 8 iunie nu ar trebui amânate din cauza acestor atentate. El a spus că londonezii vor vedea o prezenţă crescută a poliţiei pe străzile oraşului, dar a asigurat că nu există motive de panică. Sadiq Khana, a indemnat la calm si vigilenţa.

Primarul a precizat, de asemenea, că nivelul ameninţării teroriste se menţine la nivelul "sever", adică un atac este foarte probabil. "Unul din lucrurile pe care le putem face este să arătăm că nu putem fi intimidaţi şi votând joi vom demonstra că înţelegem importanţa democraţiei noastre, a libertăţilor noastre civice şi a drepturilor omului", a spus el.

"Nu sunt un avocat al amânării alegerilor. Cred în democraţie (...) ", a reiterat primarul Londrei, adăugând că "teroriştii urăsc votul, ei urăsc democraţia".

Patruzeci şi opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma celor doua atacuri, a anunţat Serviciul de ambulanţă din capitala britanica. un bilant anterior consemna peste 30 de persoane spitalizate. Serviciile de ambulanţă au acordat îngrijiri persoanelor rănite uşor la faţa locului.

"Am transportat 48 de pacienţi la cinci spitale din Londra şi am tratat alte persoane la faţa locului pentru răni minore", a declarat şeful adjunct pentru operaţiunile de salvare Peter Rhodes.

In interval de aproximativ doua ore, poliţia britanică a intervenit cu forţe armate în urma a trei incidente succesive soldate cu victime, sâmbătă noaptea. Ulterior, s-a anunţat că primele două incidente sunt de natură teroristă, cel de-al treilea neavand legătură cu ele. Mai întâi, o furgonetă a intrat în pietonii de pe Podul Londrei, doborând cinci sau şase, potrivit unor martor oculari. Un martor a afirmat că a văzut şi victime cu gâtul tăiat. Autoritatea londoneză de transport a închis staţia de cale ferată din apropiere, la cererea poliţiei.

Ceva mai târziu, în Borough Market, o piaţă aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliţia a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. Ulterior, s-a anunţat că sunt căutaţi trei suspecţi, posibil înarmaţi. Poliţia a fost chemată ulterior şi în zona Vauxhall, situată aproximativ în linie dreaptă cu celelalte două puncte. Acest incident nu este însă unul terorist, au precizat forţele de ordine.

Poliţiştii au făcut o recomandare pe Twitter celor aflaţi în apropierea unor atacuri: "FUGIŢI, ASCUNDEŢI-VĂ, ANUNŢAŢI".