"Deşi nu există vreo posibilitate ca bolidul spatial să intre în coliziune cu planeta noastră, asteroidul va ajunge totuşi prea aproape pentru un corp ceresc de asemenea dimensiuni", a precizat NASA într-un comunicat.

Ultima oară, 2014-JO25 a vizitat imprejurimile Pamantului în urmă cu 400 de ani şi va reveni peste 2.600 de ani. Inainte de a se apropia de Terra, asteroidul a ocolit Soarele, iar dupa ce "ne va face cu mana" isi  va continua calatoria spre Jupiter.

În 2004, Toutatis, un asteroid de dimensiuni cu adeverat impresionante si infricosatoare - 4,6 km lungime şi 2,4 km lăţime în formă de arahidă - a trecut la o distanţă de 1.549.719 km - de patru ori distanţa de la Pământ la Lună. El se va intoarce peste 558 de ani, dar, potrivit expertilor NASA, nici atunci nu va exista vreun pericol pentru Planeta albastra.

Potrivit calculelor specialistilor americani, urmatoarea vizită a unui corp ceresc este prevăzută pentru 2027, când asteroidul 199-AN10, de 800 metri lungime se va apropia la 380.000 de km (distanţa dintre Pământ/Lună).

Vizita din 19 aprilie este "o oportunitate excepţională" pentru astronomi şi cei pasionaţi de stele, a subliniat NASA. Suprafaţa sa este de două ori mai strălucitoare decât cea a Lunii şi ar trebui să fie vizibil cu ajutorul unui mic telescop, timp de una dau două nopţi, a precizat agenţia.