"Vreau să fiu foarte sinceră şi să vă spun că niciodată în istoria Uniunii Europene politica noastră nu a fost atât de atacată. Statele membre au devenit mult mai egoiste, sunt diviziuni între statele net contributoare şi statele beneficiare. Am dialoguri cu statele net contributoare, cu Franţa, cu Germania, pe de altă parte cu grupul de la Vişegrad, şi este foarte important să avem o înţelegere comună, să avem şansa de a folosi fondurile europene", a spus oficialul european.

Ea a susţinut că bugetul UE va scădea cu 12% - 15% după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar. "Îmi este foarte clar însă că nimic nu va mai fi la fel, sunt foarte multe provocări. În primul rând, bugetul pe ansamblu va fi automat scăzut cu, după părerea mea, între 12% şi 15%, aceasta este contribuţia anuală a Marii Britanii. Avem apoi aceste provocări legate de migraţie, de securitate internă şi externă, această idee a unei armate a Uniunii Europene", a continuat Creţu.

În opinia sa, în acest context, România ar trebui să folosească la maximum fondurile pe care le are la dispoziţie până în 2020. "Singura noastră şansă este să maximizăm aceşti bani pe care îi avem până în 2020 şi, pe baza a ceea ce facem în prezent, ne putem bate pentru ceea ce va fi după 2020. Această finanţare de 23 de miliarde de euro până în 2020 este o sumă care reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea României, întrucât reprezintă peste 70% din investiţiile publice realizate în România", a arătat Creţu, informeaza agerpres.