"Nu cred că este corect ca eu să continui în calitate de comisar britanic ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. De aceea, i-am spus preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că voi demisiona", a explicat Jonathan Hill într-un comunicat de presă.

"La fel ca mulţi oameni din Bruxelles şi Marea Britanie sunt evident dezamăgit de rezultatul referendumului. Aş fi dorit să se încheie altfel, dar populaţia Marii Britanii a luat o decizie diferită şi aşa funcţionează democraţia", a adăugat Jonathan Hill.

În vârstă de 55 de ani, Jonathan Hill, un profesionist în domeniul relaţiilor publice şi fost lider al Partidului Conservator în Camera superioară a Parlamentului britanic, a urmat exemplul premierului David Cameron, care a demisionat în urma referendumului de joi.

În replică, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat dispus să analizeze numirea unui nou comisar britanic în echipa sa după demisia lui Jonathan Hill.

"Preşedintele Juncker este dispus să discute rapid cu premierul britanic posibilele nume pentru un comisar de naţionalitate britanică, precum şi alocarea unui posibil portofoliu", se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

În ceea ce priveşte postul rămas liber ca urmare a demisiei lui Jonathan Hill, acesta va fi ocupat de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, precizeaza agerpres.