„Rezultatul autopsiei efectuata de specialistii ministerului de interne, indica faptul ca moartea a survenit prin spanzurare. Patologii nu au depistat urme ale unei lupte” inainte de deces, a precizat comunicatul, citat de presa internationala.

„Vor fi efectuate noi teste, inclusiv toxicologice si histologice, al caror rezultat va fi anuntat, probabil, in cateva saptamani”, a mentionat politia britanica. „La fata locului cercetarile vor continua pana cand cazul nu va fi elucidat”, se subliniaza in document.

Presa aminteste ca, in ajun, au aparut zvonuri, potrivit carora langa trupul neinsufletit al oligarhului s-ar fi descoperit o esarfa. De aici a aparut versiunea ca Berezovski ar fi fost strangulat, obligandu-i pe anchetatorii britanici sa repete ca investigatiile intreprinse nu confirma versiunea unei intrari fortate in vila unde Berezovski a murit.

The Guardian nota, in context, ca imobilul situat in Berckshire apartine fostei sotii a omului de afaceri, Galina Besharova, care, in urma divortului, a reusit sa obtina o suma uriasa, cuprinsa intre 165 si 220 de milioane de lire sterline (intre 260 si 360 milioane de dolari). Potrivit publicatiei, Galina a sosit la locul incidentului imediat dupa medicii legisti, ea povestind dupa aceea prietenilor, printre care si fostul director general adjunct al companiei Aeroflot, Nikolai Glushkov, despre esarfa. „Boris a fost strangulat. Fie s-a spanzurat singur, fie l-a ajutat cineva. Eu nu cred in sinucidere. Nu a fost o moarte fireasca”, a declarat, ulterior, Glushkov.

De mentionat ca, potrivit declaratiilor servitorului lui Berezovski, omul care a chemat politia, ingrijorat ca patronul sau nu a dat nici un semn o zi intreaga, oligarhul a fost gasit in baie, cu usa incuiata pe dinauntru.