Cehii de la CEZ au montat ultima turbina eoliana de la parcul Fantanele-Cogealac, finalizand astfel megainvestitia de 1,1 miliarde de euro. Este cea mai mare ferma eoliana din Europa continentala. 


Capacitatea totala a fermei este de 600 de MW, iar pe dealurile din arealul localitatilor Cogealac si Fantanele din Dobrogea sunt amplasate 240 de mori de vant. "In ultima faza de finalizarea a parcului eolian, am lucrat din greu si am conectat pana la 4 turbine pe saptamana. Acest parc eolian este una dintre cele mai bune investitii ale noastre si de asemenea unul dintre cele mai semnificative proiecte de acest fel la scara globala", a declarat Tomas Pleskac, directorul Diviziei Distributie si Achizitii Externe. 

Turbinele parcului eolian au fost livrate de gigantul american General Electric."Folosim o tehnologie de ultima generatie a turbinelor eoliene care asigura eficienta si siguranta ridicte intr-o gama larga de conditii meteo. Acest lucru mareste semnificativ capacitatea de productie a parcului eolian", sustine Stephan Ritter, manager general pentru surse regenerabile din cadrul General Electric.