Reactia lenta a eBay la imensa spargere a sistemuui de securitate a fost criticata de mai mulți utilizatori și a determinat autoritățile din trei state americane sa înceapa o investigație a procedurilor de securitate utilizate de către site spune unul dintre managerii de top de la eBay, Devin Wenig, pentru Reuters.

Anuntul initial al companiei a fost foarte zgârcit in amanunte. in acesta se spunea ca atacul a avut ca scop unul dintre serverele eBay. Ca urmare, initiatorii atacului au avut acces la baza de date cu informații personale: parole (criptate ), adrese electronice și fizice, numere de telefon și datele de naștere. Compania sustine inca ca infractorii nu au reusit sa obtin numerele cardurilor bancare sau date despre conturile utilizatorilor in serviciul de plată PayPal.

Managementul eBay a decis să informeze clientii despre atac doar cand a devenit clar ca infractorii au furat date cu caracter personal ale utilizatorilor. Potrivit lui Wenig, milioane de utilizatori si-au schimba parolele. Ebay insa nu a reusit sa trimita  e-mailuir cu avertisment tuturor celor  145 milioane de utilizatori, "tehnic era imposibil" , a precizat reprezentantul eBay.

In prezent, eBay are 128 milioane de utilizatori activi. Cifra de afaceri anuală a companiei este de 212 miliarde de dolari.