"Cred ca trebuie sa lasam stiinta sa ne ghideze. Si mai cred ca nu dispunem de toate informatiile pentru a determina daca acest medicament este cu adevarat eficient", a declarat Barack Obama, la incheierea summitului SUA-Africa.

De asemenea, liderul de la Casa Alba a afirmat ca, in momentul de fata, nu stie daca va sustine o procedura accelerata de autorizare a acestui tratament in Statele Unite, daca rezultatul testelor vor demonstra eficienta acestuia.

"Nu am suficiente date pentru a ma pronunta pe aceasta tema", a spus presedintele american, estimand drept "oportuna folosirea si altor medicamente si tratamente medicale, care pot ameliora" starea persoanelor atinse de aceasta maladie.

Intre timp, Autorităţile sanitare americane au ridicat, miercuri, alerta sanitară la nivelul 1, cel mai mare, pentru a răspunde mai eficient epidemiei de Ebola, a anuntat un oficial, subliniind ca "este pentru prima dată din 2009", cand a existat pericolul unei pendemii de gripa H1N1, când această alertă maximă a fost declanşată.

 "Această activare ne permite să mobilizăm resursele în toată agenţia pentru a răspunde crizei" legate de Ebola, a explicat Tom Skinner, purtător de cuvânt al Centrului american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Această decizie răspunde la "propagarea virusului Ebola în Nigeria şi la potenţialul risc de a afecta multe vieţi", a afirmat directorul CDC, doctorul Tom Frieden, într-un mesaj publicat pe Twitter.