Analiştii se aşteptau la o stabilizare a celei de-a economii mondiale, în grafic pentru a atinge ţinta anuală de creştere a Guvernului, de 6,5 - 7%, după un avans de 6,9% anul trecut, cel mai lent ritm de creştere din ultimii 25 de ani.

Dar declinul investiţiilor private, majorarea nivelului datoriilor şi riscurile de pe piaţa imobiliară fac avansul economiei dependent de cheltuielile guvernamentale şi provoacă temeri investitorilor, îngrijoraţi de efectele Brexitului asupra economiei mondiale şi a Chinei.

Investiţiile în sectorul imobiliar au urcat cu 5,8% în trimestrul trei din acest an, faţă de un avans de 5,4% în precedentele trei luni, în timp ce consumul a contribuit cu 71% la creşterea PIB-ului în primele trei trimestre din 2016, faţă de o contribuţie de 66,4% în perioada similară din 2015.

Comparativ cu trimestrul doi din 2016, PIB-ul Chinei a înregistrat un avans de 1,8% în perioada iulie - septembrie 2016, în linie cu estimările analiştilor şi după o expansiune de 1,9% în precedentele trei luni, scrie agerpres.