In opinia lui Snowden, daca va fi predat Statelor Unite, acest lucru demonstreaza ca nu a avut niciodata legaturi cu serviciile speciale ruse.

Intr-o postare pe Twitter, fostul agent a catalogat supozitia ca va deveni un "fel de cadou" pentru noua administratie de la Casa Alba drept "dovada incontestabila" a absentei oricaror contace cu spionajul rus.

"Nici o tara din lume nu-si extradeaza agentii secreti care lucreaza pentru ea, pentru ca toti ceilalti vor crede, dupa aceea, ca ei vor fi urmatorii", a scris Snowden.

Fostul colaborator al NSA a respins orice comparatie cu Anna Chapman, pe care SUA au expediat-o, in 2010, la Moscova impreuna cu un grup de spioni rus in schimbul unor cetateni rusi suspectati de spionaj in favoarea SUA. "Atunci a fost vorba despre niste spioni arestati si eliberati. Niciodata nu se fac schimburi de spioni intemnitati", a subliniat Snowden.

Reactionand la informatia NBC, purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, a declarat, la randul sau, ca decizia de extradare a fostului agent NSA este de competenta exclusia a serviciului rus de emigrari si a presedintelui Vladimir Putin.