Edward Snowden a primit la 1 august azil politic temporar în Rusia, după mai bine de o lună în care a stat în zona de tranzit a aeroportului Șeremetievo din Moscova, după cum a relatat agenția rusă de presă Itar-Tass.

Snowden senior a spus că i-a plăcut în Rusia și că neapărat se va întoarce, dar nu știe exact când. În plus, el a remarcat că fiul său 'se simte bine și confortabil' în această țară, care l-a găzduit deocamdată temporar.

'Ca tată l-am sfătuit să rămână în Rusia și să nu se mai întoarcă în Statele Unite. Acesta a fost sfatul meu pentru el, în orice caz, o decizie în această privință el o va lua singur', a mai spus tatăl informaticianului american, adăugând că, în Rusia, a fost ca turist. 'Sunt foarte recunoscător acestei țări pentru că i-a oferit adăpost fiului meu', a afirmat Snowden sr.

În același timp, el i-a avertizat pe inamicii fiului său că acesta ar putea să facă încă multe dezvăluiri despre abuzurile serviciilor de informații americane. 'Există încă multe lucruri care pot fi date publicității', a spus el, remarcând că fiul său 'nu se ascunde de nimeni'. Lon Snowden a sosit joia trecută la Moscova, unde a avut o 'întâlnire emoționantă' cu fiul său într-un loc secret, scrie Agerpres in pagina electronica.