Anticipam performante mai slabe din cauza declinului volumelor, a veniturilor din taxe, a marjelor de profit, precum şi a riscurilor de creditare mai ridicate. De asemenea, ne aşteptăm la o activitate mai scăzută pe pieţele de capital şi la reducerea valorii activelor, avertizează analiştii băncii americane de investiţii. În zona euro, Brexitul va lovi puternic in băncile din Germania, din cauza eficienţei scăzute a costurilor.

Deocamdata insa, vestea ca Marea Britanie va parasi Uniunea Europeana, desi procedura aferenta nu a fost inca activata, a provocat o vanzare neasteptata de obligatiuni pe toate pietele financiare, de la New York pana in Hongkong, precizeaza S&P Capital si analistii de la Financial Times.

Potrivit S&P Dow Jones Indices, scaderea de 6,9% a indicelui BMI a fost cea mai mare incepand din 2008 si a intrat in istoria celor mai ample prabusiri de cand se fac astfel de masuratori. Indicele S&P 500 a pierdut 1.000 de miliarde de dolari.

Ce se va intampla in continuare? Toti se feresc de prognoze. "Pentru investitori, importanta este stabilizarea a trei factori: cursul lirei sterline, al monedei europene si a cotatiilor la obligatiuni", explica Financial Times, citandu-i pe specialistii de la Convergex.