El Grande Comandante din Centrul Vechi şi un alt club, din Regie, au fost închise pentru trei luni de comisarii Gărzii Financiare, pentru neutilizarea caselor de marcat, în timp ce un club de pe strada Paris, M'Ora, care nu era dotat cu casă de marcat, a fost închis până la conformare, informeaza Mediafax.

În noaptea de miercuri spre joi, comisari din cadrul Comisariatului General, alături de jandarmi, au descins inopinat în trei cluburi de noapte din Bucureşti (cartier Regie, strada Viitorului, strada Paris), potrivit unui comunicat al Gărzii Financiare.

În urma constatării încălcării obligativităţii legale de utilizare a caselor de marcat electronice fiscale şi a lipsei înregistrărilor obligatorii din documentele justificative contabile, comisarii au dispus aplicarea de amenzi contravenţionale, confiscări de sume în cuantum total de 35.925 lei şi suspendarea activităţii tuturor celor trei cluburi.

Surse din ANAF au precizat că localul de pe strada Viitorului este El Grande Comandante, a cărui activitate a fost suspendată pentru trei luni, ca şi în cazul localului din Regie.

În schimb, localul de pe strada Paris, M'Ora, care nu deţinea casă de marcat a fost închis pe termen nelimitat, până se va dota cu aparatul de marcat electronic fiscal prevăzut de lege.

La începutul lunii noiembrie, şi cluburile bucureştene Bamboo şi Barletto (fostul Turabo Society) au fost închise pentru trei luni, după un control inopinat al Gărzii Financiare în care comisarii au constatat aceleaşi nereguli.

Surse din industria de profil au declarat atunci că activitatea ar putea fi reluată mult mai repede dacă proprietarii se adresează justiţiei şi contestă decizia Gărzii Financiare.

Totodată, asociaţii clubului Barletto au precizat atunci într-un comunicat de presă că au contestat decizia Gărzi la momentul controlului şi în instanţă, astfel încât măsura nu se va aplica (conform OG 2/2001-art. 32 al. 3), iar localul va rămâne deschis, până la finalizarea procesului.