"Având în vedere informaţiile vehiculate în ultimele săptămâni în spaţiul media cu privire la modificările fiscale prin care contribuţiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului şi, ca urmare a incertitudinilor apărute referitor la potenţiale modificări salariale, este important de precizat că, în urma unei analize atente desfăşurate în cadrul ELCEN, s-a concluzionat că salariile angajaţilor nu se vor diminua odată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal", se arată în comunicatul preluat de agerpres.

In ceea ce priveste planul de reorganizare, loc discuţii permanente cu reprezentanţii sindicatelor din companie ce vizează inclusiv negocierea unui contract colectiv de muncă în beneficiul angajaţilor şi crearea unui climat de lucru adecvat. "Angajaţii sunt cel mai bun lucru pe care îl deţine o companie, iar timpul alocat depăşirii oricăror situaţii poate fi redus considerabil dacă se apelează la un sistem de comunicare deschis şi interactiv", se notează în textul mentionat.

In primele sase luni ale anului, ELCEN a obţinut un profit brut operaţional din activitatea de producere a energiei electrice şi termice de 165 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei. În prima jumătate a anului trecut, indicatorul a avut o valoare de 90 de milioane de lei.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 17 octombrie, OUG 61/2017 care permite trecerea ELCEN la Primăria Capitalei. Electrocentrale Bucureşti S.A. se află în insolvenţa din data de 6 octombrie 2016, iar în prezent se află în perioada de observaţie.