'Prețul Final de Ofertă, la care vor fi vândute acțiunile investitorilor instituționali și investitorilor mari de retail, a fost stabilit la 11 lei/acțiune și 13,66 dolari/GDR. IPO-ul a constat într-o ofertă de 177.188.744 acțiuni ordinare noi, reprezentând 105% din numărul total de acțiuni existente ale companiei, rezultând o dimensiune a ofertei de aproximativ 1,95 miliarde lei și o capitalizare bursieră a societății de 3,81 miliarde lei. Alocarea Acțiunilor Oferite și GDR-urilor Oferite va fi condiționată de confirmarea de către UKLA a eligibilității listării GDR-urilor', se arată în comunicat.

"Acesta este cel mai mare IPO de până acum din România, iar fondurile-record obținute din listare vor fi folosite pentru investiții. Credem că atragerea de investitori privați prin listarea liderului în distribuția și furnizarea de electricitate de pe piața românească va contribui la creșterea transparenței și a eficienței Electrica, având un impact pozitiv, atât asupra profitabilității acesteia, cât și asupra prețului și calității serviciilor prestate utilizatorilor și consumatorilor finali', a declarat ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, citat în comunicat.

Ca urmare a nivelului ridicat de suprasubcriere pe tranșele de retail, Electrica a decis realocarea unui număr de 10.631.325 de acțiuni din tranșa adresată investitorilor instituționali către tranșele de retail, se mai arată în comunicat.

În perioada 16-25 iunie, statul român a oferit 177 milioane noi acțiuni Electrica urmând ca, după vânzare, participația statului să se reducă la aproximativ 48,8%. Oferta Electrica a adus pe bursă românească aproximativ 2.000 de noi investitori și reprezintă cea mai mare listare la bursă românească și prima privatizare utilizând exclusiv piața de capital autohtonă, scrie Agerpres in pagina electronica.