"Republica Moldova are un singur drum: drumul spre Vest!!! Între noi, românii de-o parte şi de alta a Prutului, nu trebuie să mai existe bariere. România şi Republica Moldova trebuie să fie împreună în Uniunea Europeană. Proiectul comunist a murit cu câţiva ani în urmă exact acolo unde s-a născut, mai la răsărit. Politicienii din Alianţa pentru Integrare Europeană nu trebuie să-şi împingă cetăţenii prin acţiunile lor spre un proiect politic eşuat. Ei trebuie să depăşească această criză pentru a nu pune în pericol integrarea europeană", a spus Elena Băsescu, potrivit unui mesaj postat pe contul său de Twitter și citat de pagina electronică a Mediafax. 

Elena Băsescu a adăugat că populaţia din Republica Moldova are nevoie de proiectul european şi de toate beneficiile care decurg: libera circulaţie, mobilitatea forţei de muncă, fonduri europene pentru investiţii.
 
"Însă toate aceste lucruri se pot realiza doar dacă există responsabilitate şi unitate în cadrul Alianţei. Sper să depăşiţi acest moment dificil şi vă asigur că din partea noastră aveţi tot sprijinul pentru a duce Republica Moldova în Uniunea Europeană", a adăugat eurodeputatul PDL.