"Am încredere că nu ne-am adunat 5.000 de oameni să plecăm aşa cum am venit. Mai rău decât ceea ce s-a întâmplat până acum este dacă după Convenţia de aici nu se va întâmpla nimic. De aceea, astăzi, vă cer să facem echipă şi să construim pentru PDL un partid puternic capabil să se lupte cu USL şi să se întoarcă la guvernare", a spus Elena Udrea în discursul susţinut la Convenţia partidului.

Ea a arătat că PDL poate recâştiga alegerile şi poate să se întoarcă la guvernare, dar că "este nevoie de o schimbare la vârful partidului şi de o schimbare de atitudine", opinând totodată că în prezent trendul partidului "continuă să fie descendent".

"Este nevoie în fruntea partidului de lideri credibili şi credibilitatea nu se măsoară în sondaje, ci la vot, în faţa electoratului, PDL are nevoie de un alt fel de leadership", a mai spus Elena Udrea, apreciind că partidul a pierdut legătura între vârful şi baza lui.

Elena Udrea a arătat, referindu-se la cei care au plecat din PDL, că democrat-liberalii trebuie să înveţe "lecţia trădării" pentru a nu o mai repeta niciodată.

"PDL are nevoie de un lider curajos, căruia să nu-i pese de atacuri, care să se poată lupta cu Ponta, Antonescu şi cu Voiculescu. (...) Eu pot să mă lupt pentru PDL", a adăugat Udrea.

Ea a mai spus că este momentul ca PDL să dea semnalul că se poate reconstrui într-un partid alternativă la actuala guvernare.

Elena Udrea a mai spus că are un mare respect pentru Vasile Blaga, dar că momentul Convenţiei "este momentul adevărului pentru partid".

Udrea a fost susţinută prin discursuri atât de Emil Boc, cât şi de Teodor Palelologu, Gheorghe Ştefan şi Florin Popescu.