Dupa ce i-a predat stafeta succesoului sau, Hollande a părăsit Palatul Elysee, în aplauzele invitaţilor şi ale mulţimii adunate în faţa reşedinţei prezidenţiale. Noul şef al statului l-a însoţit predecesorul sau până la maşină, după care a reintrat în Palatul Elysee ţinând-o de mână pe soţia sa Brigitte, în vârstă de 64 de ani.

În discursul de învestitură, Macron, 39 de ani, a declarat că francezii au ales "speranţa şi spiritul de cucerire" si a promit ca "Europa va fi refondată şi relansată".

Tot duminica, Macron, l-a numit pe Alexis Kohler în postul de secretar general al Palatului Elysee, cea mai înaltă poziţie administrativă din stafful prezidenţial. În vârstă de 44 de ani, Kohler, absolvent al şcolii administrative de elită ENA, a fost şeful de cabinet al lui Macron din perioada cand acesta a fost ministru al economiei şi a lucrat, de asemenea, la Trezorerie.

Pe de alta parte, Philippe Etienne (61 de ani), fost ambasador la Berlin şi absolvent al ENA, a fost numit în postul de consilier diplomatic al preşedintelui. In ceea ce priveste viitorul Viitorul premier al Franţei, el va fi numit luni, iar noul guvern va fi anunţat marţi.