Poziţiile deschise se adresează inginerilor cu expertiză în arii tehnologice precum Embedded Software (BSP&Drivers Development, Linux Kernel Space, RTOS), Virtualizare (Open Stack, Docker, QEMU Deployment şi Configuration, NFV&High Availability Management), Protocol Stack (Inter-Process Communication (Linx), IP Stack, Wireless Communication Stack), Data Acceleration (OpenDataPlane, OpenFastPath), dar şi Test Framework System.

Bogdan Putinică, vicepreşedinte senior la nivel global, Divizia Servicii, a precizat ca echipa Enea România dezvoltă soluţii pentru reţelele de telecomunicaţii de generaţie viitoare, proiecte pentru care a primit recunoaştere internaţională din partea comunităţii Open Platform for Network Functions Virtualization (platformă deschisă career-grade care îşi propune să faciliteze lansarea mai rapidă de produse şi servicii şi să asigure implementarea consistentă a standardelor deschise la nivelul industriei).

'NFV este, în prezent, una dintre tehnologiile avansate care promite economii substanţiale de costuri şi versatilitate operaţională. În acest domeniu, Enea este compania care a realizat prima portare de virtualizare a funcţiilor reţelei pe infrastructură ARM, proiect pentru care am fost premiaţi în cadrul OPNFV Berlin Summit 2016. Totodată suntem lideri pe segmentul software embedded în România, având clienţi din industria aviatică, medicală şi consumer electronics. Suntem recunoscuţi pentru nivelul ridicat la care livrăm proiectele, dovadă fiind şi premiul pentru excelenţă primit anul trecut din partea Boeing, unul dintre clienţii Enea. Ne căutăm colegi cu care să dezvoltăm în continuare tehnologii de ultimă generaţie pentru domenii de vârf', a adăugat Bogdan Putinică.

De asemenea, inginerii din cele trei centre de excelenţă din România sunt implicaţi în dezvoltarea de soluţii software de tip enterprise şi cloud, de realitate augumentată şi realitate virtuală pentru industria producătoare de echipamente aerospaţiale.

Enea este o companie globală de produse software şi servicii axată pe soluţii şi servicii pentru echipamente de comunicaţii. Cu peste 45 de ani de experienţă, Enea dezvoltă platforme software cu cerinţe maxime de disponibilitate şi performanţă. Compania are birouri în Europa, America de Nord şi Asia şi este listată la NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm AB, mentioneaza comunicatul citat.