Grupul Enel va investi aproximativ 165 milioane dolari americani în construcţia noului parc eolian, investiţie inclusă în planul strategic actual. Se estimează că proiectul va începe să funcţioneze în prima jumătate din 2018, susţinut de un contract de furnizare pe o perioadă de 20 de ani, încheiat cu Ministerul Energiei şi Minelor din Peru.

'Noul parc eolian, care cuprinde 42 turbine eoliene de peste 3 MW fiecare, va putea genera aproximativ 600 GWh pe an, echivalentul nevoilor de consum anuale a peste 480.000 gospodării peruviene, ajutând la prevenirea a peste 288.000 tone de emisii de CO2 pe an în atmosferă. Energia produsă de parcul eolian va fi transmisă în reţeaua peruviană de transport (SEIN) prin staţia locală Poroma', se menţionează în comunicatul citat de agerpres.

Grupului Enel i-a fost acordat, în 2016, dreptul de a semna contracte de furnizare de energie pentru Wayra I1, ca urmare a celei de-a patra licitaţii publice de energie regenerabilă, organizată de autoritatea peruviană de reglementare în domeniul energiei, OSINERGMIN.

Grupul Enel este prezent în sectorul de energie regenerabilă din Peru prin EGPP, care construieşte, de asemenea, centrala solară de 180 MW Rubi şi hidrocentrala Ayanunga de 20 MW, dar şi prin Enel Generacion Peru şi Enel Generacion Piura, care, împreună, au o capacitate instalată de aproximativ 2 GW. Grupul operează şi în sectorul de distribuţie energie electrică din ţară prin Enel Distribucion Peru, care are aproape 1,4 milioane de clienţi în Regiunea Lima.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezenţă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate gestionată de 39 GW, printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală, biomasă şi hidroenergie.