"Vrem să lăsăm aceste divergenţe cu statul român în urmă. Vrem să investim semnificativ în România în continuare. Vrem să lăsăm în urmă orice divergenţe şi suntem bucuroşi că acest lucru s-a rezolvat", a subliniat Stassis. In acelasi timp, Enel a prevăzut achiziţia acţiunilor deţinute în două companii din România (E-Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, care au rezultat din divizarea Electrica Muntenia Sud - n. r.) în prima jumătate a anului 2017 pentru suma totală de 0,4 miliarde de euro.

În februarie, Curtea Internaţională de Arbitraj de la Paris a decis ca Enel să plătească statului român suma de 401 milioane de euro pentru participaţia de 13,5% din Electrica Muntenia Sud.

"Enel confirmă că a primit din partea Camerei de Comerţ Internaţionale de la Paris decizia arbitrajului legat de participaţiile deţinute în sectorul electricităţii din România, respectiv legat de exercitarea de către SAPE a clauzei Put Option pentru Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia. Enel respectă decizia Curţii şi compania analizează în prezent detaliile acestei hotărâri", au declarat oficialii Enel.

Compania italiană arată că se aştepta la o astfel de decizie. "De altfel, rezultatul acestui arbitraj este în linie cu aşteptările companiei şi cu analiza efectuată intern asupra acestui caz", au adăugat reprezentanţii Enel.

Cheltuielile de arbitraj se vor împărţi în mod egal între statul român şi Enel, potrivit unor surse apropiate situaţiei, scrie agerpres.